Az ego világban való elhelyezkedésének kiegyensúlyozása

 

Az ego megismerésének gyakorlata a legszemléletesebb bizonyítéka annak, hogy ha jobbá akarod tenni a világod, kezd magaddal.
Hatalmas teher a többi embernek, és a bolygónak egy olyan bio-robot, aki egyáltalán nem uralja az egóját. Ösztönlény módjára cselekszik, és figyelmen kívül hagyja a többiek érdekeit, valamint a jövő nemzedékével sem gondol.
Szinte valamennyien ilyen lényeként indulunk, és gyakran csak rajtunk múlik, hogy valamikor letérünk-e az egóba programozott ösvényről. Ez nem spiritualitás, még mindig, csupán az ego tudatának felébresztése.
A világ, legalábbis, amit mi annak látunk azért olyan, amilyen, mert a sok-sok ego így álmodja. Létezik ugyanis a spirituális felébredés előtt egy másik eszmélés. Amikor az ego önmaga természetére lesz tudatos. Erre a minőségi váltásra legalább akkor szüksége van a bolygó lakóinak, mint a sokak által vágyott megvilágosodásra.

Az áltaunk képviselt eszmélés azért lehet egy fontos lépcső a teljes átszellemülés előtt, mivel a gyakorlat azt mutatja, hogy ez akarattal megvalósítható. Sőt lényegében csak az kell hozzá.

Amikor te a világban gyakorlod az ego tudatosságát, olyan célokat fogsz választani, melyekkel valóban hasznára leszel az emberiségnek, hiszen nem félelmek, vagy torz vágyak irányítanak.Mennyivel jobb olyan emberekkel találkozni a hétköznapokban, akik történetesen szeretik, amit csinálnak.

Itt is kerülném a rózsaszín álmok képzetét a tudatos ego mindenhatóságát illetően. Nekünk gyakorlóknak is meg kell küzdenünk az élet kihívásaival. A különbség csak annyi, hogy még ha el is bukunk, erősebben állunk újra talpra, és nagy valószínűséggel nem futjuk az ego által belénk égetett parancsok szülte fájdalmas köröket életünk végéig.

Meglátásunk szerint csekély az esély a szellem felszabadítására anélkül, hogy ne értenénk meg azt, aki most a fátyolt a szemünk előtt tartja, az egót.