A Csoda

A könyv megírásával párhuzamosan arra jöttem rá, hogy az az ember, aki teljesen megérti az ego működését, és ezt a gyakorlatban is alkalmazni tudja, úgy kerül közel a spirituális világhoz, hogy nem tud róla. Ő nem az egon túli világra kíváncsi, hanem az egot magát akarja megérteni. Ekkor jön a csoda. Ismerni az egot, annyit jelent, hogy képessé válunk szétválasztani a „nem egotól”. Ha pedig tudod mi az ego azt is tudni fogod, hogy minden más a Valóság! Ez a csoda, amit megértettem. Így lehet eljutni a sokak által vágyott szellemi felemelkedéshez az anyag tanulmányozásával és megértésével.

Ráadásul ez ego megismerése minden nap, számtalan módon nyújt nekünk gyakorlási lehetőséget. Nem kell rá időt szakítani, hiszen az maga az élet. Amikor haragszol vagy örülsz, bánkódsz vagy vágyakozol, ott van ő, és megfigyelheted. Mi csak a kezdeti lépésekben segíthetünk, hogy kialakíts egy olyan személetet saját egodon belül, ami már elég erős, hogy önmagát is megkérdőjelezze.

Ez a módszer az összes kérdésedre választ ad, ami éneddel kapcsolatos. A megoldás már „csak” rajtad múlik.

Ahogy gyakorolsz, idővel kioldod az életedből a legtöbb automatikus viselkedésmintát. Ami pedig marad, nem más, mint egy egészen tiszta egotudatosság. Ez a fajta tudatosság pedig attól, hogy olyannak éli meg magát amilyen, tisztán, már könnyen és akarat nélkül tudja megtapasztalni a Valóságot, amikor eljön az ideje.

Képzeld el, hogy az aranyat szeretnéd elválasztani a föld egyéb rá tapadt részeitől. Ezt csinálják a különböző szellemi iskolák. Tanítják neked, hogyan találod meg az aranyat, és miként lehet elválasztani a földtől. Én éppen azért azt mondom, hogy ennek az ellenkezőjének is igaznak kell lennie. Magyarul, ha tudom, hogy mi az, ami biztosan föld, akkor ott marad nekem az arany.

Ezt a csoda lényege. Úgy juthatunk aranyhoz, hogy valójában csak a földdel foglalkozunk.

Ezért nem is hívom szellemi tanoknak, amit képviselek. Ez egyszerű ismeret az egoról, aki állandóan velünk van. Így sokkal egyszerűbb őt boncasztalra tenni és megérteni, hogy mi az ő valós célja és lényege.

A spirituális úton igyekvők számtalanszor ütköznek az ego falaiba, és valójában az egyetlen akadály a vágyott megértéshez maga az akaró, a vágyó, az ego. Értsd meg őt, és hatalmas lépést tettél a nem akarva akarás felé.