Kedves Olvasó, Kereső,

Feltetted-e már a kérdést magadnak, hogy mire vágysz az élettől? Ha már megszülettél, hogyan szeretnél élni? Erre legtöbben azt felelik, hogy boldogságra, de legalább kiegyensúlyozott létre vágynak. Ez teljesen természetes. Nincsen ember a földön, aki ne vágyna békére magában, és a környezetében.
Mégis azzal szembesülünk, hogy gyakran érnek bosszúságok, fájdalmak és olyan megrázkódtatások, amelyekkel szinte minden embernek találkoznia kell. Azok, akik változtatni szeretnének megéléseik minőségén, és magukban keresik a válaszokat a szellemi vagy spirituális tanok felé fordulnak. Lassan minden sarkon önismeretre oktatnak, és rengeteg tan áll rendelkezésünkre, hogy a szellemi út segítségével megtaláljuk nyugalmunkat.
A spirituális ismeretek fontosságát elismerve egy valamit azért mégis figyelmen kívül hagynak a legtöbben, amikor a vágyott békét keresik. Azt, aki akar. Azt, aki boldog, gazdag, egészséges, sikeres vagy megvilágosodott akar lenni. Igen, az EGO-t, azaz lényünk azon részét, aki valójában minden percben velünk van, akiről azt gondoljuk, mi vagyunk. Aki vágyik és akinek fáj.
Róla mégis olyan keveset tud a hétköznapok embere. Sokan úgy hiszik, ennek ismerete inkább a pszichológusok sok éves tanulásával érthető, és valójában nincs is rá szükség, ha rendben vagyunk a lélek dolgában.
Ez azonban súlyos tévedés. Az ego működése bárki számára megérthető, nem kell hozzá egyetemi végzettség, vagy hosszú éveket bogarászni a különböző szakkönyveket. Az emberi természet működése ennél sokkal egyszerűbb, akár pár mondatban összefoglalható. Az idő ahhoz kell, hogy azt a látszólagos ellentmondást feloldjuk az elmében, amikor magunkat kérdőjelezzük meg magunkról.

Ez igényel egy rövid átállítási folyamatot, amit hívhatunk tanulásnak, de valójában csak áthangolásról van szó, a gondolkodásunk nézőpontjának áthelyezéséről.

Miért fontos megérteni az egot? Azért mert minden, amit gondolsz vagy érzel, tőle függ, magyarul a boldogságod is.
Hangsúlyozom, hogy ez nem önismeret, hanem az ego megismerése, hiszen minden egyes emberben pontosan ugyanúgy működik. Ez a csoda lényege, hiszen ezzel nem csak saját, de a másik ember mozgatórugóit is meg fogod érteni. A megértés pedig egyenes út az elfogadáshoz, ami pedig a béke tengeréhez vezet.